Button für Menü
REMONDIS Nederland

Coördinator Veiligheid, Milieu en Risicobeheersing - Lichtenvoorde

Ben jij een gedreven en zelfstandig persoon met ervaring binnen veiligheid, milieu en risicobeheersing? En wil jij deze expertise inzetten in de wereld van recycling en waste management? Dan spreekt onderstaande vacature je zeker aan.  

REMONDIS is op zoek naar een Coördinator Veiligheid, Milieu en Risicobeheersing. Een persoon met kennis en ervaring op het gebied van kwaliteit-, milieu- en veiligheidseisen. Binnen deze adviserende rol heb je het analyserend vermogen om het management te ondersteunen in beleidsbeslissingen rondom belangrijke wet- en regelgeving. Je gaat bezig met het initiëren, ontwikkelen en voorbereiden van adviezen aan de (eind)verantwoordelijken, inzake onderwerpen binnen het beleidsterrein van de afdeling Veiligheid, Milieu en Risicobeheersing. Uiteindelijk heeft deze persoon ook de mogelijkheid om (bij geschiktheid) door te groeien naar een leidinggevende positie binnen de organisatie.

Verantwoordelijkheden:
Binnen deze functie ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en bewaken van procedures, richtlijnen en regelingen. Dit betekent het formuleren van projectdoelstellingen en opzetten van een structuur en planning. Maar ook het stimuleren en bevorderen van informatie-uitwisseling over (project)plannen en het creëren en bevorderen van draagvlak binnen de organisatie.  Tijdens de uitvoering ben je vanuit de afdeling bezig met het aansturen en coördineren van de projecten. Overige werkzaamheden zijn:

 • naleving wet- en regelgeving (overheid en bedrijf) en mogelijke consequenties hiervan voor de organisatie;
 • opstellen en aanvragen van milieuvergunningen, kennisgevingen en ontheffingen;
 • opstellen van management- en projectrapportages;
 • zorgdragen voor afstemming van het project met andere werkterreinen en het informeren van collega’s over te realiseren ontwikkelings- en implementatiedoelstellingen en resultaten;
 • plannen / organiseren en begeleiden van activiteiten;
 • inventariseren, analyseren en rapporteren van tekortkomingen;
 • beschikbaar maken en actueel houden van het managementsysteem.

Wij vragen:
Naast ambitie, enthousiasme en een intrinsieke drive voor veiligheid en milieu heb je een afgeronde HBO-opleiding Hogere Veiligheidskunde of aanverwante richtingen binnen Milieu en Risicobeheersing. Je hebt een aantal jaren ervaring met voorschriften, vergunningen en contacten met de overheid binnen een vergelijkbare rol (zoals beleidsadviseur) en herkent je in de volgende beschrijving:

 • kennis van kwaliteit- en milieu- en veiligheidseisen, bedrijfsprocessen en het opstellen van rapportages;
 • kennis van wet en regelgeving;
 • beheersen van gesprekstechnieken voor communicatie: luisteren, analyseren, presenteren (schriftelijke en mondeling);
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift; goede beheersing van de Duitse en Engelse taal is een pré.
 • in bezit van aanvullende certificaten rondom managementsystemen; kwaliteit, milieuwetgeving en arbeidsgerichte veiligheidsaspecten. Te denken valt aan ISO 9001; ISO 14001; ISO 45001; VCA*, VCA**;
 • competenties: prioriteiten kunnen stellen, kritisch, creativiteit, overtuigingskracht, onafhankelijkheid, discreet, initiatiefrijk.

Wij bieden:
Een baan bij een succesvol internationaal bedrijf dat sinds 1934 is uitgegroeid tot één van ‘s werelds grootste dienstverleners op het gebied van recycling, afvalinzameling en afvalwaterbehandeling. Samen met een ervaren team ben je verantwoordelijk voor veiligheid, milieu en risicobeheersing van REMONDIS in Nederland. Wat je verder kunt verwachten is een prettige werksfeer in een dynamische werkomgeving, marktconform salaris, secundaire arbeidsvoorwaarden conform de CAO beroepsgoederenvervoer en diverse mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen binnen een snelgroeiend bedrijf.

Bedrijfsomschrijving
REMONDIS is actief in meer dan 34 landen in Azië, Afrika, Australië en Europa. Wereldwijd rekenen meer dan 30 miljoen burgers op de dienstverlening van de REMONDIS Groep. Bij REMONDIS Nederland kunnen zakelijke en particuliere klanten terecht voor vrijwel alle denkbare diensten en oplossingen op het gebied van afvalinzameling, afvalrecycling en rioolservice. Vanuit 26 vestigingen in Nederland werken momenteel ca. 1.000 medewerkers. 

Interesse of meer informatie?
Meer informatie kun je tijdens kantooruren verkrijgen bij Wichert Droppers (Manager Veiligheid, Milieu en Risicobeheersing) op telefoonnummer 0544 39 56 65. Bij interesse verzoeken wij je je CV en motivatiebrief te sturen naar solliciteer@remondis.nl

 

REMONDIS Nederland
ColofonPrivacy en Cookies


  Carrière

  Bij REMONDIS hebben wij regelmatig vacatures voor uiteenlopende functies
  meer


  Vestigingen

  Met 20 vestigingen altijd één in uw directe omgeving
  meer


  Inloggen

  Diverse mogelijkheden om in te loggen in onze systemen 
  meer

© 2019 REMONDIS SE & Co. KG