Button für Menü
REMONDIS Nederland

Stagiair(e) Legal/Rechten - Lichtenvoorde

REMONDIS is op zoek naar Stagiair(e) Rechten voor ons hoofdkantoor in Lichtenvoorde. Een gedreven HBO / WO student die vanaf ca. februari 32 tot 40 uur zijn praktijkstage kan lopen.

De stage
Vanuit het hoofdkantoor worden alle juridische zaken opgepakt door onze bedrijfsadvocate en tijdens deze stage zal je haar hierin gaan ondersteunen.

De werkzaamheden van de afdeling Legal zijn divers. Je maakt o.a. kennis met de verschillende facetten van het verzekeringsvak. Je wordt uitgedaagd om de juridische grondslagen (verzekerings-, verkeers- en aansprakelijkheidsrecht) binnen de onderdelen van de schaderegelen te herkennen en op correcte wijze toe te passen. Deze taken voer je veelal zelfstandig uit. Daarnaast zijn de brandverzekeringen een belangrijk onderdeel van de portefeuille. Je gaat mee naar vestigingen in het hele land i.v.m. risico-inspecties en werkt zelfstandig mee in de dossiers.

Naast de verzekeringen zal je veel te maken hebben met het ondernemingsrecht en contractenrecht. Taken die kunnen worden opgepakt 
zijn:

 • het meedraaien met de bedrijfsadvocate in lopende fusietrajecten;
 • het beoordelen en mede opstellen van diverse contracten en algemene voorwaarden.
 • het zelfstandig schrijven van brieven. Dit kunnen adviesbrieven zijn aan collega’s, waarin je uitlegt wat hun rechtspositie is of brieven aan wederpartijen;
 • het juridisch inhoudelijk opstellen van een reactie ten behoeve van een minnelijk (incasso)traject;
 • het bijwonen van zittingen die tijdens de stage gepland staan;
 • het bijhouden van nieuwe wet- en regelgeving in verband met de compliance en de implementatie daarvan in de organisatie;
 • het voorbereiden van meetings en uitzoeken van juridische- en privacy vraagstukken;
 • het meewerken aan de evaluatie van de AVG en het optimaliseren van het beleid op de vestigingen.

Je krijgt opdrachten vanuit de diverse vestigingen in Nederland. Daardoor kom je met allerlei rechtsgebieden in aanraking en heb je veel contact met collega's uit de business. Meestal gaat het om het uitzoeken van een juridische vraag die voor een bepaald dossier moet worden beantwoord.

Het bedrijf
REMONDIS is sinds de oprichting in 1934 uitgegroeid tot één van de grootste dienstverleners op het gebied van recycling, afvalinzameling en afvalwaterbehandeling in de wereld. REMONDIS is actief in meer dan 34 landen in Azië, Afrika, Australië en Europa. Wereldwijd rekenen meer dan 30 miljoen burgers op de dienstverlening van de REMONDIS Groep. De waarden in het familiebedrijf vormen al tientallen jaren een solide fundament voor innovatie en groei. Bij REMONDIS in Nederland kunnen zakelijke en particuliere klanten terecht voor vrijwel alle denkbare diensten en oplossingen op het gebied van afvalinzameling, afvalrecycling en rioolservice. Vanuit 28 vestigingen in het land werken momenteel ruim 1.000 medewerkers. Men is ambitieus, succesvol en groeiend.

Kom jij ons team versterken?


REMONDIS Nederland
ColofonPrivacy en Cookies


  Schrijf ons

  Ons Privacybeleid is van toepassing


  Over REMONDIS Nederland

  Bij REMONDIS hebben wij regelmatig vacatures voor uiteenlopende functies

  Diverse mogelijkheden om in te loggen in onze systemen

  Met 20 vestigingen altijd één in uw directe omgeving


  Contact

  REMONDIS Nederland B.V.
  Galileistraat 18
  7131 PE Lichtenvoorde
  Netherlands
  T +31 544 395555
  Email

© 2020 REMONDIS SE & Co. KG