Button für Menü
REMONDIS Nederland

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat centraal in de bedrijfsfilosofie en alle zakelijke activiteiten van de REMONDIS Groep. We beheersen de afvalketen vanaf inzameling tot afzet volledig. Hiermee creëren we een nieuwe duurzaamheid. We investeren in duurzaam inzamelen en in innovatieve recyclingtechnieken om een circulaire economie te realiseren. Dit doen we door secundaire grondstoffen te produceren en in 34 landen over de hele wereld initiatieven en ontwikkelingen voor een duurzame leefomgeving te ondersteunen. Onze ecologische, economische en sociale verantwoordelijkheden zijn zeer nauw verweven met elkaar. Daarmee creëren we vooruitgang en innovatie, gericht op mens en milieu.

Onze duurzame ontwikkelingen

Duurzaamheid en werken aan een circulaire economie zijn belangrijk voor ons. Daarom hebben we er een speciale website voor ingericht. Deze beschrijft welke activiteiten op het gebied van duurzaamheid de REMONDIS Groep verricht.

Bekijk onze duurzaamheidswebsite op www.remondis-duurzaamheid.nl 

Innovatie

Met onze innovatieve technieken en processen weet de REMONDIS Groep vrijwel alle afval om te zetten in nieuwe grondstoffen. Daarmee zetten we wereldwijd maatstaven. Ook ontwikkelen onze ingenieurs steeds nieuwe oplossingen voor een veilige watervoorziening en afvalwaterbehandeling. Onze kartrekkende rol zetten we in om u te adviseren over het creëren van nog meer duurzame waarde. Indien gewenst leggen wij u vrijblijvend verbetervoorstellen voor en kunt u gebruikmaken van onze moderne ICT-tools.

 • Alle capsules die Nespresso in de Benelux terugkrijgt van zijn klanten, gaan naar de recyclingsinstallatie bij REMONDIS Nederland het Gelderse Lichtenvoorde. Hier heeft Sortiva Oost een zeer moderne scheidingsinstallatie gerealiseerd om het aluminium van de capsules en het koffiedik te scheiden.

Technologieën in dienst van de klant en het milieu

 • REMONDIS beheerst de modernste technologieën in dienst van de klant en het milieu. Enkele voorbeelden:

  • Met onze innovatieve processen en producten (bijv. ALUMIN®) winnen wij uit afvalwater fosfaten die vooral in slib geconcentreerd zijn en kunnen worden teruggewonnen.
  • We bevorderen en ondersteunen projecten voor de duurzame energieopwekking uit slib, nationaal en internationaal.
  • We produceren biogas uit de organische afvalstoffen in het afvalwater van ondernemingen.
  • Via eigen installaties gebruiken we met succes membraantechnologie voor industriële afvalwaterzuivering.
  • De Recycler is een gecombineerde vacuüm/spuitwagen, die we inzetten voor het reinigen van rioolsystemen. Het is in staat om op het voertuig het afgescheiden water te verwerken en te hergebruiken als spuitwater.

Advies over duurzaamheid

De REMONDIS Groep houdt zich niet alleen actief bezig met het inzamelen, transporteren, sorteren, bewerken en recyclen van afvalstoffen. We adviseren bedrijven over het voorkomen van het ontstaan van afval. Heeft u een vraag over duurzaamheid? Wij zetten graag onze kennis en creativiteit in voor een oplossing nu en in de toekomst, die past bij uw bedrijfsvoering. 

REMONDIS Nederland
ColofonPrivacy en Cookies


  Schrijf ons

  Ons Privacybeleid is van toepassing


  Over REMONDIS Nederland

  Bij REMONDIS hebben wij regelmatig vacatures voor uiteenlopende functies

  Diverse mogelijkheden om in te loggen in onze systemen

  Met 20 vestigingen altijd één in uw directe omgeving


  Contact

  REMONDIS Nederland B.V.
  Galileistraat 18
  7131 PE Lichtenvoorde
  Netherlands
  T +31 544 395555
  Email

© 2020 REMONDIS SE & Co. KG