Button für Menü
REMONDIS Nederland

Naamswijzigingen voor REMONDIS Rioolservice en Bruins & Kwast

Met ingang van 1 januari 2021 wordt REMONDIS Rioolservice – REMONDIS Smart Infra en wijzigt de naam Bruins & Kwast in RETERRA.

REMONDIS Smart Infra

Door diverse overnames in de afgelopen jaren zijn de activiteiten van REMONDIS Rioolservice uitgebreid en niet meer alleen gericht op rioolpompinstallaties. Verder wordt het toepassen van slimme technieken een steeds belangrijker aspect in de dienstverlening. De schaalgrote die de organisatie nu bereikt heeft en de gezamenlijke kennis en kunde, maken dat de huidige naam de lading niet meer dekt. REMONDIS Smart Infra past bij de strategische koers van de organisatie om de dienstverlening in de inframarkt uit te breiden en de intelligente dienstverlening verder te ontwikkelen.

Directeur Wim Osseweijer “ Waar onze activiteiten zich in het verleden richtten op het leveren en onderhouden van rioolpompinstallaties, zien we dat we steeds bredere in de inframarkt actief zijn. Wij leveren bijvoorbeeld ook pompinstallaties voor poldergemalen en tunnels en wij automatiseren sluizen. Door onze, in de branche unieke, landelijke dekking zien wij veel potentieel in het verder uitbouwen van onze diensten binnen de inframarkt. Dit betreft dan de elektrotechnische en werktuigbouwkundige aspecten van de infrastructuur. Verder automatiseren wij al veel data uit pompinstallaties en gaan wij nu sterk inzetten op het interpreteren en toepassen van deze data. Hierdoor kunnen we storingen voorkomen en het onderhoud aan de installaties optimaliseren. Dit betekent een kostenbesparing voor onze klanten en hogere beschikbaarheid van de pompinstallaties. Ook hiermee heeft REMONDIS Smart Infra een unieke positie in de markt, omdat wij zowel de engineering en installatie van de pompen als ook het onderhoud van de installaties zelf doen. Wij kunnen optimalisaties in het hele proces doorvoeren.”

RETERRA

Bruins & Kwast B.V. is enkele jaren geleden overgenomen door REMONDIS. Binnen REMONDIS houdt RETERRA zich bezig met de inzameling en verwerking van organisch afval. RETTERA richt zich hierbij sterk op het innovatief en duurzaam verwerken van organisch afval tot nieuwe grondstoffen. Een lijn die naadloos aansluit bij de werkwijze van Bruins & Kwast en dat is de laatste jaren ook gebleken. Na de overname heeft Bruins & Kwast de bestaande kwaliteit en dienstverlening behouden, maar is de duurzame slagkracht geïntensiveerd. Het is nu dan ook tijd om onder de RETERRA-vlag verder te gaan.

Directeur Gerard Kuipers “ Bruins & Kwast is al jaren een speler van formaat in de Nederlandse markt als het gaat om het verwerken van organische stromen. De toepassingsmogelijkheden van organische stoffen worden steeds groter. Naast grondstoffen in de vorm van compost en biobrandstoffen zullen er in de nabije toekomst door middel van bioraffinage ook basisgrondstoffen voor de chemische industrie uit organisch materiaal gemaakt gaan worden. Door innovatieve technieken maken we mooie stappen in het circulair verwerken van organisch afval. Ik zie hierin ook veel potentieel binnen onze activiteiten. Nu we verder gaan als RETERRA B.V. ontmoeten de kwaliteit van Bruins & Kwast en het innovatieve en internationale karakter van de RETERRA- groep elkaar. Onder de RETERRA-vlag hebben we meer innovatiekracht en kunnen we groeien door het bundelen van de gezamenlijke afnemersmarkt en hierdoor bijvoorbeeld ook de verkoop van de geproduceerde secundaire grondstoffen richting Duitsland uitbreiden.”

REMONDIS Nederland
ColofonPrivacy en CookiesWhistleblower Policy


 • Schrijf ons

  Ons Privacybeleid is van toepassing


 • Over REMONDIS Nederland

  Bij REMONDIS hebben wij regelmatig vacatures voor uiteenlopende functies

  Diverse mogelijkheden om in te loggen in onze systemen

  Met 20 vestigingen altijd één in uw directe omgeving


 • Contact

  REMONDIS Nederland B.V.
  Galileistraat 18
  7131 PE Lichtenvoorde
  Netherlands
  T +31 544 395555
  Email

© 2024 REMONDIS SE & Co. KG