Button für Menü
REMONDIS Nederland

Ontwikkelingen Corona

Onlangs zijn er door de Nederlandse regering maatregelen aangekondigd om de verspreiding van COVID-19 (Coronavirus) te beperken. Ook voor REMONDIS is de veiligheid en gezondheid van haar klanten, leveranciers en medewerkers de hoogste prioriteit.

REMONDIS probeert met een aantal praktische maatregelen het risico op besmetting tot een minimum te beperken en tevens de continuïteit van onze bedrijfsvoering te blijven waarborgen. We hebben een team samengesteld om de ontwikkelingen op dit gebied in de gaten te houden en waar nodig actie te ondernemen. Bij ontwikkelingen die van invloed zijn op uw dienstverlening informeren wij u.

Heeft u vragen, neem dan contact op met uw reguliere contactpersoon of vestiging.

Dit bericht wordt aangevuld bij belangrijke ontwikkelingen.

Update 26 maart 2020: aanvullende maatregelen Rioolservice

Woensdag 25 maart 2020 jl., heeft het RIVM een publicatie geplaatst over onderzoek waaruit blijkt dat het nieuwe coronavirus is aangetroffen in afvalwater. Deze publicatie is hier terug te lezen. 

De publicatie geeft o.a. aan: ”…in het afvalwater … kon met moleculaire detectiemethoden het genetische materiaal van het virus worden aangetoond”. In deze publicatie leest u ook dat uit eerder onderzoek is gebleken dat de beschermingsmaatregelen voor mensen die met afvalwater werken niet alleen beschermend werken tegen de bekende ziekteverwekkers. Maar dat deze maatregelen ook werken tegen het nieuwe coronavirus. Het RIVM stelt ook dat afvalwatermedewerkers beschermd zijn tegen het virus als zij zich houden aan de geldende hygiënevoorschriften. We blijven onze dienstverlening dan ook uitvoeren.

Onze medewerkers die in direct contact staan met afvalwater, gebruiken de benodigde persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals beschermende buitenkleding, handschoenen, laarzen, veiligheidsbril, veiligheidsmasker en/of gezichtsbescherming. 

Wij doen er alles aan om onze voorraad op peil te houden, momenteel hebben wij volgelaatsmaskers in bestelling en wij verwachten dat deze begin volgende week geleverd worden. Tot de levering van deze persoonlijke beschermingsmiddelen kan het zijn dat sommige werkzaamheden enige vertraging oplopen. REMONDIS Dusseldorp Rioolservice heeft de veiligheid en gezondheid van haar medewerkers als prioriteit. Vertraging willen wij waar mogelijk voorkomen, maar indien het geval, vragen wij uw begrip in deze uitzonderlijke situatie.

Mochten er naar aanleiding van bovenstaande nog vragen of onduidelijkheden zijn, neem dan contact op met uw contactpersoon. Wij helpen u graag. 

Update 19 maart 2020: aanvullende maatregelen Afvalinzameling en Recycling

 

REMONDIS probeert met een aantal praktische maatregelen het risico op besmetting tot een minimum te beperken en tevens de continuïteit van onze bedrijfsvoering te blijven waarborgen. Samen met onze klanten kunnen we er alles aan doen om de risico’s voor elkaar tot een minimum te beperken. Daarom hebben wij volgende aanvullende maatregelen opgesteld.

Dit verzoeken wij van u:

 • Voorkom fysiek contact; houdt minimaal 2 meter afstand van onze chauffeur/ belader.
 • Rolcontainer klanten willen we verzoeken de rolcontainers zoveel mogelijk buiten uw bedrijf aan te bieden, zodat onze medewerkers niet uw pand hoeven te betreden en in de buurt hoeven te komen van uw eigen medewerkers.
 • Bij aftekening van afleverbonnen of begeleidende correspondentie verzoeken wij/ uw medewerkers zoveel mogelijk gebruik te laten maken van eigen pennen en afstand te bewaren om fysiek contact met onze chauffeurs te vermijden.

Dit is wat wij doen:

 • Wij hanteren de maatregelen en volgen de adviezen van het RIVM. Onze medewerkers zijn goed geïnformeerd over hoe zij verspreiding van het coronavirus kunnen beperken en vanzelfsprekend hebben wij extra hygiënemaatregelen getroffen. 
 • Wij respecteren aanvullende maatregelen die op uw bedrijfslocatie zijn genomen. Bijv. rondom betreding van terreinen.
 • Onze chauffeurs houden hun pauzes zoveel mogelijk in de cabine van de vrachtwagen.
 • Medewerkers vermijden hierdoor plekken waar veel mensen samenkomen zoals kantines/klantlocaties etc.
 • Reizen en interne vergaderingen worden tot een minimum beperkt. Onze buitendienst collega’s zijn vanaf heden gestopt met het bezoeken van klanten en werken vanuit thuislocaties of kantoor. Ze zijn uiteraard voor alle vragen mobiel bereikbaar. Alle contacten zullen indien mogelijk telefonisch plaatsvinden.
 • Medewerkers met vormen van gezondheidsklachten worden verzocht thuis te blijven. Op het moment dat wij wijzigingen in onze dienstverlening moeten doorvoeren, zullen wij u daarover informeren.

In deze uitzonderlijke situatie willen we graag benadrukken dat wij trots zijn op en veel respect hebben voor iedereen die zich voor onze samenleving inzet. Ook zijn wij trots op al onze medewerkers die er samen voor zorgen dat onze service en werkzaamheden ook in deze periode gewoon door kunnen gaan. 

Houd onze website in de gaten, volg ons op onze social-media kanalen voor het laatste nieuws of neem contact met ons op. Wij helpen u graag.  

Update 19 maart 2020: aanvullende maatregelen Rioolservice

REMONDIS probeert met een aantal praktische maatregelen het risico op besmetting tot een minimum te beperken en tevens de continuïteit van onze bedrijfsvoering te blijven waarborgen.

 • Wij hanteren de maatregelen en volgen de adviezen van het RIVM. Onze medewerkers zijn goed geïnformeerd over hoe zij verspreiding van het coronavirus kunnen beperken en vanzelfsprekend hebben wij extra hygiënemaatregelen getroffen. 
 • Aan storingen geven wij een hoge prioriteit en wij zullen onze uiterste best doen deze zo snel en efficiënt mogelijk op te lossen
 • Onze medewerkers verrichten voorlopig geen klantbezoeken. Ook ontvangen wij geen bezoek van relaties op onze locatie. Daar waar mogelijk, worden bestaande bezoekafspraken omgezet in telefonische afspraken. Indien dit voor u van toepassing is, nemen wij hierover contact met u op.
 • Onze magazijnmedewerkers mogen enkel het magazijn betreden. Het laden en lossen van goederen zal buiten de ingang van het magazijn plaatsvinden.

We staan samen voor de uitdaging om alles zo goed mogelijk doorgang te laten vinden. We vragen dan ook uw begrip voor eventuele vertraging die zou kunnen ontstaan door de huidige omstandigheden. Bij REMONDIS Dusseldorp Rioolservice blijven we bereikbaar op zowel het vaste nummer als op onze mobiele nummers.

We hebben allen toegang tot de (online) bedrijfsomgeving en onze werkplaats en magazijn blijven open. Onze afdeling Software blijft bereikbaar en onze storingsdienst blijft actief om u waar nodig te kunnen helpen.

In deze uitzonderlijke situatie willen we graag benadrukken dat wij trots zijn op en veel respect hebben voor iedereen die zich voor onze samenleving inzet. Ook zijn wij trots op al onze medewerkers die er samen voor zorgen dat onze service en werkzaamheden ook in deze periode gewoon door kunnen gaan.

Houd onze website in de gaten, volg ons op onze social-media kanalen voor het laatste nieuws of neem contact met ons op. Wij helpen u graag. 

REMONDIS Nederland
ColofonPrivacy en CookiesWhistleblower Policy


 • Schrijf ons

  Ons Privacybeleid is van toepassing


 • Over REMONDIS Nederland

  Bij REMONDIS hebben wij regelmatig vacatures voor uiteenlopende functies

  Diverse mogelijkheden om in te loggen in onze systemen

  Met 20 vestigingen altijd één in uw directe omgeving


 • Contact

  REMONDIS Nederland B.V.
  Galileistraat 18
  7131 PE Lichtenvoorde
  Netherlands
  T +31 544 395555
  Email

© 2024 REMONDIS SE & Co. KG