Button für Menü
REMONDIS Nederland

REMONDIS en Blokker bundelen de krachten voor de recycling van aluminium koffiecapsules

REMONDIS en Blokker kondigen met trots een samenwerking aan voor de recycling van aluminium koffiecapsules.

REMONDIS en Blokker kondigen met trots een samenwerking aan voor de recycling van aluminium koffiecapsules om een positieve impact op het klimaat te creëren. Als onderdeel van deze samenwerking gebruikt Blokker haar winkelnetwerk voor de inzameling van gebruikte koffiecapsules.

Blokker startte in maart 2021 met de verkoop van aluminium koffiecups met 100% Rainforest-gecertificeerde koffie. Gelijktijdig begon Blokker met een recycleprogramma, waarbij consumenten aluminium koffiecups van alle merken bij Blokker winkels in kunnen leveren. Hiermee wil Blokker consumenten bewust maken van het belang van recycling en hen aanmoedigen om actief deel te nemen aan dit initiatief. Dat dit succesvol is blijkt wel uit het feit dat in 2022 maar liefst 40 miljoen gebruikte aluminiumcups werden ingezameld en gerecycled.

Van afval naar grondstof

REMONDIS gaat de gebruikte capsules die door Blokker worden ingezameld, recyclen in een moderne recyclinginstallatie in het Gelderse Lichtenvoorde. REMONDIS beschikt over een recyclinginstallatie die in staat is de aluminium capsules efficiënt te recyclen en waardevolle materialen terug te winnen. Het gesorteerde aluminium wordt vervolgens teruggeleverd aan de aluminiumindustrie en van het koffiedik wordt biogas en hoogwaardige compost geproduceerd.

Voor een beter milieu

"De samenwerking met REMONDIS stelt ons in staat om onze koffiecapsules nog duurzamer te recyclen en zo een positieve bijdrage te leveren aan het milieu en het bewustzijn van duurzaamheid verder te vergroten" aldus Jeanine Holscher, CEO van Blokker. "Daarbij ben ik ontzettend blij dat consumenten ons zo massaal weten te vinden om hun gebruikte aluminium koffiecapsules in te leveren.”

Leidende rol in de circulaire economie

"REMONDIS is vastbesloten om een leidende rol te spelen in de circulaire economie", aldus Dr. Andreas Krawczik, Managing Director van REMONDIS Nederland. "Door samen te werken met Blokker kunnen we onze expertise op het gebied van recycling inzetten om de impact van aluminium koffiecapsules op het milieu te verminderen."

De samenwerking tussen REMONDIS en Blokker voor de recycling van aluminium koffiecapsules draagt bij aan de circulaire economie, waarbij waardevolle materialen worden hergebruikt in plaats van verspild. Beide bedrijven roepen consumenten op om deel te nemen aan dit recyclinginitiatief door gebruikte aluminium koffiecapsules in te leveren bij Blokker-winkels.

REMONDIS Nederland
ColofonPrivacy en CookiesWhistleblower Policy


 • Schrijf ons

  Ons Privacybeleid is van toepassing


 • Over REMONDIS Nederland

  Bij REMONDIS hebben wij regelmatig vacatures voor uiteenlopende functies

  Diverse mogelijkheden om in te loggen in onze systemen

  Met 20 vestigingen altijd één in uw directe omgeving


 • Contact

  REMONDIS Nederland B.V.
  Galileistraat 18
  7131 PE Lichtenvoorde
  Netherlands
  T +31 544 395555
  Email

© 2024 REMONDIS SE & Co. KG