Button für Menü
REMONDIS Nederland

REMONDIS koopt milieubedrijven Baetsen Groep

Autoriteit Consument en Markt keurt overname Baetsen door Remondis goed. Lees hier de verklaring van de ACM.

REMONDIS Nederland B.V. heeft de milieubedrijven Baetsen Containers, Baetsen Recycling en Baetsen Bouwstoffen & Sloopwerken overgenomen. Baetsen is een familiebedrijf dat zich met name richt op afvalinzameling en recycling, transport, kraanverhuur en grond- en sloopwerken. De Baetsen – groep is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een onderneming van formaat met vestigingen in Veldhoven, Son en Echt. Kernwaarden die Baetsen beschrijven zijn betrokken, betrouwbaar, deskundig, duurzaam en gedreven.

Baetsen werkt voor gemeentes, bedrijven, particulieren en verzorgt de huishoudelijke afvalinzameling. In totaal verwerkt Baetsen Milieu per jaar circa 175 kiloton bouw& sloopafval, 100 kiloton hout en 350 kiloton minerale stromen (puin en beton). Met de overname van de milieubedrijven van Baetsen versterkt REMONDIS haar positie in regio Zuid op de Nederlandse markt van recycling- en afvalactiviteiten. Onderdeel van de overname zijn meerdere locaties in Noord-Brabant en Limburg en meer dan 80 bedrijfsvoertuigen. Circa 200 medewerkers gaan werken voor REMONDIS.

Hans van Roosmalen, directeur Baetsen Groep: ”We hebben na een zorgvuldig proces besloten om te kiezen voor REMONDIS. Een toonaangevend familiebedrijf, dat verder zal investeren in duurzame afvalverwerking. Dit is een verstandig moment om verder te gaan. We zijn er trots op onze succesvolle onderneming naar de volgende fase te kunnen brengen en zelfstandig verder te gaan met de oorsprong van Baetsen. Zowel voor de milieubedrijven als Baetsen Transport & Kranen is de toekomst zo goed geborgd.”

Dr. Andreas Krawczik, Managing Director van REMONDIS Nederland, licht de betekenis van de koop toe: “We zijn verheugd dat we met de familie Baetsen overeenstemming hebben bereikt en het familiebedrijf Baetsen hebben overgenomen.
De lange traditie van de familie Baetsen met haar innovatiekracht, haar klantvriendelijkheid en haar vermogen om hoogwaardige diensten te verlenen, past perfect bij REMONDIS.
Wij zijn ervan overtuigd dat we deze kwaliteit van service kunnen voortzetten. Wij zijn verheugd dat wij met deze overname een serieuze partij in Noord-Brabant en Limburg gevonden hebben, van waaruit wij onze klanten een breed scala aan diensten kunnen aanbieden.”

REMONDIS is sinds de oprichting in 1934 uitgegroeid tot één van ‘s werelds grootste dienstverleners op het gebied van recycling, afvalinzameling en afvalwaterbehandeling. REMONDIS is 100% dochter van de RETHMANN Groep. Het familiebedrijf is in Nederland actief onder de namen REMONDIS, Rhenus, Saria en Transdev waaronder ook bijv. Connexxion valt. Ondanks het feit dat REMONDIS in meer dan 35 landen actief is, heeft REMONDIS een grote regionale betrokkenheid. Wereldwijd rekenen meer dan 30 miljoen burgers op de dienstverlening van de REMONDIS Groep. De waarden in het familiebedrijf vormen al tientallen jaren een solide fundament voor innovatie en groei.

De overname is nog onder voorbehoud van de toestemming van de ACM (Autoriteit Consument en Markt). Partijen hebben afgesproken geen uitspraken te doen over de overnameprijs.

Nadere informatie:
Suzanne Lichtenberg – REMONDIS Nederland - +31(0)544 395 555
Hans van Roosmalen – Baetsen Groep - +31(0)40 205 44 01   

REMONDIS Nederland
ColofonPrivacy en CookiesWhistleblower Policy


 • Schrijf ons

  Ons Privacybeleid is van toepassing


 • Over REMONDIS Nederland

  Bij REMONDIS hebben wij regelmatig vacatures voor uiteenlopende functies

  Diverse mogelijkheden om in te loggen in onze systemen

  Met 20 vestigingen altijd één in uw directe omgeving


 • Contact

  REMONDIS Nederland B.V.
  Galileistraat 18
  7131 PE Lichtenvoorde
  Netherlands
  T +31 544 395555
  Email

© 2024 REMONDIS SE & Co. KG